Ricciotti ansambl nastavlja bh. turneju: Slijede nastupi u Srebrenici i Tuzli

Nastavlja se bosanskohercegovačka turneja nizozemskog ansambla Ricciotti koji je u prethodnim danima održao brojne koncerte u Bosni i Hercegovini.

Od ponedjeljka ova skupina od 41 muzičara nastupa u staračkim domovima, izbjegličkim kampovima, dječijim vrtićima, bolnicama, parkovima, na ulicama i trgovima Mostara, Stoca, Salakovca, Travnika, Zenice, Jajca i Banjaluke. Koncerte su održali i na Boračkom i Plivskom jezeru te u okviru festivala Baščaršijske noći u Sarajevu kao i u franjevačkoj crkvi sv. Mihovila u Varešu.

Ricciotti ansambl je jedinstven omladinski orkestar kojeg čine akademski obrazovani i profesionalni muzičari starosti do 23 godine. Svake godine orgaziraju četiri turneje – tri u Nizozemskoj, jednu u inozemstvu, a svakog dana turneje sviraju najmanje 3 koncerta. Od 2011. godine Ricciotti ansambl je upisan u Ginisovu knjigu rekorda za najveći broj koncerata održanih na različitim lokacijama u jednom danu – ukupno 13 koncerata na isto toliko lokacija.

Turneja ovog ansambla u Bosni i Hercegovini bit će završena u nedjelju kada će nastupati u tuzlanskoj bolnici dok su za subotu planirani nastupi u Srebrenici i Tuzli gdje će izvesti koncertni repertoar za radnike fabrike Dita u Tuzli, dok je u večernjim satima planiran defile tuzlanskim ulicama.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*