Građani 282 puta pozvali Krimolovce

Od građana je zaprimljeno 17 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela koji je uspostavljen na veb stranici Sipe u februaru ove godine zaprimljeno je 30 prijava, od čega 18 korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i oružjem.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 35 je zajedno sa izvještajima proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po osam je postupala i Sipa.

U izvještajnom periodu pristigle su 23 povratne informacije od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Na osnovu ovoga utvrđeno je da je postupanje po navedenim informacijama rezultiralo podnošenjem nadležnom tužilaštvu dva izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu.

Policijski službenici Sipe dali su 112 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci”

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*