Utakmice 3. kola kvalifikacija Lige prvaka: Dinamo izborio plasman u play off rundu

Dinamo, Rapid, Monaco i APOEL izborili plasman u play off rundu kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka gdje ih u bubnju za žrijebanje već čekaju Manchester United, Bayer Leverkusen, Sporting i Valencia, a imena preostalih 11 timova će biti poznata nakon utakmica 3. kola koje se igraju danas.

Četiri uzvratne utakmice 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka odigrano je sinoć, a najzanimljivije je bilo u Norveškoj, gdje je zagrebački Dinamo eliminirao domaćeg Moldea i plasirao se u play off rundu najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon prošlosedmičnih 1:1 na zagrebačkom Maksimiru, igrači Dinama i Moldea su u Moldeu odigrali izuzetno zanimljivu utakmicu koja je završena rezultatom 3:3, a ekipa prvaka Hrvatske je zbog više postignutih golova u gostima izborila nastavak takmičenja u Ligi prvaka, dok će Molde evropski put nastaviti u kvalifikacijama za grupnu fazu Evropa lige.

Za zagrebačke “modre” sinoć su u periodu od 17. do 22. minute utakmice pogađali Marko Pjaca, Arijan Ademi i Marko Rog. Golove za Norvežane postigli su Etzaz Hussain na kraju prvog i Mohamed Elyounoussi na početku drugog poluvremena, a uzbudljivu završnicu utakmice je u njenoj 76. minuti golom najavio Ola Kamara.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni u Amsterdamu u revanšu između Ajaxa i bečkog Rapida. Nakon prošlosedmičnih 2:2 u Beču, Ajax je slovio za favorita, ali sa tim se nije složila austrijska ekipa koja je rezultatom 3:2 slavila pobjedu na Amsterdam areni i izborila opstanak u Ligi prvaka, dok će se holandski Ajax morati zadovoljiti nastavkom takmičenja u Evropa ligi.

Kiparski APOEL je napravio veliki posao prošle sedmice u Danskoj, gdje je slavio protiv Midtjyllanda rezultatom 2:1, tako da i sa porazom 0:1 u Nikoziji ima zbirni rezultat 2:2 i gol više dat u gostima. To znači da će APOEL nastaviti takmičenje u Ligi prvaka, a Midtylland preći u takmičenje Evropa lige.

Francuski Monaco je na domaćem terenu slavio pobjedu rezultatom 4:0 nad švicarskom ekipom Young Boys, koju je i prošle sedmice u Bernu savladao sa 3:1. Kneževe ćemo i dalje gledati u nastavku Lige prvaka, dok će Young Boys nastaviti takmičenje u Evropa ligi.

Danas se igraju preostale utakmice 3. kola kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, a parovi i rezultati prvih duela su: Partizan – Steaua (1:1), Qarabag – Celtic (0:1), Basel – Lech (3:1), Malmo – Salzburg (2:0), Astana – HJK (0:0), BATE – Videoton (1:1), Shakhtar – Fenerbahče (0:0), Club Brugge – Panathinaikos (2:1), Plzen – Maccabi Tel Aviv (1:2), Skenderbeu – Milsami (0:2), Sparta Prag – CSK (2:2)

Žrijeb za posljednju 4. rundu kvalifikacija za grupnu fazu Lige prvaka, takozvani play off, bit će održan u petak u švicarskom Nyonu sa početkom u 12h. U bubnju će se naći pobjednici trećeg kola kvalifikacija i pet ekipa koje se uključuju u ovoj fazi takmičenja, a to su Bayer Leverkusen, Manchester United, Lazio, Sporting i Valecia. Poraženi u trećem kolu kvalifikacija neće završiti svoju evropsku turneju, već će biti “preseljene” u žrijeb za play off, odnosno 4. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Ovaj žrijeb će se takođe održati u petak u Nyonu, sat nakon prethodno pomenutog.

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*