Uskoro „Liberty FEST“: Tuzla domaćin internacionalnog festivala dokumentarnog filma

U Tuzli će se od 20. do 22. avgusta 2015. godine održati prvi „Liberty FEST“, internacionalni festival dokumentarnog filma.
„Liberty FEST“ će se održati u prostorijama Kuće plamena mira Tuzla, u terminima od 18:00 do 21:00.

Prvi „Liberty FEST“  posjetiteljima donosi projekcije osam dokumentarnih filmova  iz šest država svijeta, raspoređenih u okviru dva programa – regionalne i internacionalne projekcije. Dokumentarni filmovi koji će se prikazivati u okviru Festivala se bave temom slobode, sa fokusom na ekonomske slobode pojedinca. Riječ je o društveno angažiranim dokumentarnim naslovima koji propituju društvenu stvarnost u kojoj živimo.

Pored projekcija, Festival će obuhvatiti i edukativni program u okviru kojeg će se uglavnom raspravljati o idejama i problemima koje potenciraju prikazani dokumentarci. Cilj je da publika aktivno učestvuje u  raspravama.

Festival će se organizovati u okviru manifestacije „Ljeto u Tuzli“ i to od  strane nevladine organizacije „Multi“, uz podršku Grada Tuzle.

Svi zainteresovani za razne oblike učešća u “Liberty FEST-u“ se mogu javiti organizatoru na e-mail: udruzenjemulti@yahoo.com.

Više informacija o filmovima te detaljan program Festivala bit će uskoro objavljen.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*