Amela Tuku, najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara, koji je u posljednje vrijeme briljirao i u prestižnoj Dijamantnoj ligi (pobijedio u trci na 800 metara u Monacu) ali i na drugim brojnim takmičenjima, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je dočekalo oko 100 navijača, među kojima i jedan autobus njegovih sugrađana, prijetelja i školskih drugova iz Kaknja. (Samir Yordamoviç - Anadolu Ajansı)

Navijači dočekali Tuku na aerodromu u Sarajevu

Amela Tuku, najboljeg bosanskohercegovačkog atletičara, koji je u posljednje vrijeme briljirao i u prestižnoj Dijamantnoj ligi (pobijedio u trci na 800 metara u Monacu) ali i na drugim brojnim takmičenjima, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo danas je dočekalo oko 100 navijača, među kojima i jedan autobus njegovih sugrađana, prijetelja i školskih drugova iz Kaknja.

“Od početka njegove karijere pratimo i navijamo za Amela. Ostao je isti. Ostao je priseban. Čuli smo se jutros. Pitali smo ga hoćemo li popiti kafu, na što je odgovorio – naravno. Organizovat ćemo mu doček i u Kaknju“, rekao je na sarajevskom aerodromu reporteru Anadolu Agency (AA) Alen Škulj, jedan od navijača i prijatelja koji su dočekali Tuku.

Na pitanje grupi navijača može li Amel Tuka osvojiti medalju na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Pekingu, u jedna glas su poručili:

“Sto posto smo sigurni, osvojit će medalju“.

Tuku, koji se u BiH vratio iz Italije gdje se pripremao za SP, navijači su dočekali transparentom “Šampione, dobro nam došao”, sa državnim bh. zastavama, ali i buketima cvijeća.

(AA/

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*