U Dubaiju se gradi najveća zatvorena ski staza

S obzirom na visoke temperature, Dubai vjerovatno nikome ne padne na um kada planira zimski odmor.

To bi se uskoro moglo promijeniti, jer bogati Ujedinjeni Arapski Emirati planiraju izgraditi najdužu zatvorenu ski stazu na svijetu. Budući da je u Dubaiju malo toga obično, staza će biti duga čak 1.200 metara, što je 800 metara duže od trenutno najduže zatvorene ski staze koja se također nalazi u Dubaiju.

Ski staza je dio kompleksa Meydan One čija će izgradnja koštati 6,8 milijardi dolara. Kada bude završen, u kompleksu će se nalaziti najvisočija stambena zgrada, najvisočiji vidikovac, te fontana čiji će vodoskok dosezati 420 metara visine, hotel sa 350 soba, višenamjenski sportski objekat, plaža duga 300 metara, te ogroman tržni centar, piše Emirates 247.

-Riječ je o višenamjenskoj destinaciji koje prevazilazi očekivanja i pružit će razonodu svima koji žive i rade u njoj, ali i onima iz svih dijelova svijeta koji će doći da je posjete – rekao je Saeed Al Humaid Tayer, predsjednik korporacije Meydan City.

Neki dijelovi kompleksa Meydan One bit će spremni za otvaranje 2020. godine, kada će Dubai biti domaćin sajma World Expo.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*