Legende žive vječno: Sjećanje na Mustafu Hukića – Huku

Na današnji dan prije 16 godina FK Sloboda, Tuzla i širi prostor koji jep ouznavao Mustafu Hukića Huku, ostaali su bez jednog od najboljih fudbalera koje je ikada iznjedrio Tušanj.
Mustafa Hukić – Huka tog kobnog 07. avgusta 1999. godine izgubio je život u saobraćajnoj nesreći u blizini Devetaka kod Lukavca. Vijest o ovoj tragediji šokirala je ne samo Tuzlu, nego cijeli fudbalski region koji je odlično poznavao našeg Huku.

-Povodom 16. godišnjice od tragične smrti velikog čovjeka, fudbalera i trenera koji je bio ponos Tuzle i BiH, pozivamo sve navijače i simpatizere Kluba da u subotu (08. avgust) u 10 sati svi zajedno posjetimo mjesto pogibije našeg Huke (Devetak kod Lukavca), zatim njegov mezar, te odamo počast jednom i jedinom Kapitenu – saopštili su iz FK Sloboda.

Mustafa Hukić – Huka istinska je legenda Crveno – crnih. Svoje prve fudbalske korake napravio je na Tušnju, bio je najmlađi kapiten u istoriji Kluba, a za Crveno – crne odigrao je preko 500 utakmica. Njegova majstorska igra, dobrota i otvorenost bili su poznati širom bivše države, a nakon uspješne igračke karijere otisnuo se u trenerske vode. Sa klupe je predvodio najbolju poslijeratnu ekipu Crveno – crnih ikada, a u istoriji bh. fudbala ostaće upamćen i kao prvi saradnik Fuada Muzurovića u vremenima kada se stvarao naš nacionalni tim.

Sjećanje na Kapitena ne blijedi!

(Tuzlainfo.ba/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*