Raste neizvjesnost oko sudbine otetog Hrvata, ISIL-ovci tvrde da su mu odrubili glavu

Izvori Islamske države tvrde da su militanti ISIL-a odrubili glavu otetom Hrvatu Tomislavu Salopeku, piše newsday247.

Na internetu su se pojavile i slike navodnog obezglavljivanja Salopeka, no njihova je autentičnost dvojbena. Na slikama koje su dosad objavljene navodno se vidi egzekucija sisačkog zeta Davida Hainesa.

Neizvjesnost oko Salopekove sudbine raste, a izvori bliski militantima ustraju u tome kako su džihadisti ubili 30-godišnjeg Hrvata koji je radio za francusku tvrtku CGG Ardiseis.
Hrvatska vlada i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova nastavljaju raditi na rješavanju slučaja otetog hrvatskog državljanina. Vesna Pusić se nakon niza obavljenih razgovora, među ostalim i s egipatskim ministrom vanjskih poslova, vratila u Hrvatsku.

Ministarstvo vanjskih poslova objavilo je kako zbog osjetljivosti situacije trenutno ne može otkriti detaljnije informacije, a za Index su iz MVEP-a rekli kako nemaju nikakve informacije o pogubljenju Salopeka.

U međuvremenu, ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić ponudio je u ime Srbije pomoć Hrvatskoj u naporima da se Tomislav Salopek oslobodi od islamističkih terorista u Egiptu, piše Index.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*