„I ovo je Tuzla“: Sutra na Panonskim jezerima festival za djecu i mlade

U okviru Ljeta u Tuzli, Udruženje „Zemlja djece u BiH“ realizuje jednodnevni festival za djecu i mlade pod nazivom „I ovo je Tuzla“.
-Svi sugrađani i prijatelji su dobrodošli da nam se pridruže na kompleksu jezera „Pannonica“ 12.08.2015.godine u periodu od 10:00 do 14:00 sati, kada će imati priliku da učestvuju u aktivnostima kao što su „mala škola slikanja“, kreativni kutak, muzički kutak u kojem mogu naučiti osnove sviranja na gitari i afričkim bubnjevima, te popularne „švare“ koje će posebim bojama za lice iscrtavati različite motive na dječijim licima. Cilj nam je da sagledamo  mišljenja i percepciju djece vezano za potencijale lokalne zajednice, te da postanu svjesni vrijednosti istih, kao i važnosti njegovanja i očuvanja istih. Na ovaj način će djeca i mladi usvojiti vještine izrade rukotvorina kao i tehnika slikanja, te će postati promotori prirodnih i kulturnih bogatstava kojima obiluje naš grad – ističu organizatori.

Sve navedene društvene, edukativne i kreativne aktivnosti će djeci pružiti mogućnost socijalizacije i integracije, razvijanja specifičnih vještina, a sve protkano temom „kulturna i turistička bogatstva Tuzle“.

Radovi, odnosno suveniri nastali tokom kreativnih radionica bit će distribuirani posjetiocima, targetirajući turiste koji su u posjeti našem gradu. Od crteža nastalih tokom „male škole slikanja“ napravit će se izložba koji će pokazivati ljepote grada Tuzle.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*