Tuzla: Bivši komesar i policajac u pritvoru još dva mjeseca

Općinski sud u Tuzli je produžio pritvor za dva mjeseca Samiru Aljukiću, bivšem policijskom komesaru MUP-a TK i Adnanu Đuloviću, policajcu Policijske stanice Istok u Tuzli, koji su optuženi za nekoliko krivičnih djela.

Aljukić se tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, iznudu i protivzakonito posredovanje, a Đulović za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, primanje dara i drugih oblika koristi i krivotvorenje službene isprave.

Optužnicom su obuhvaćeni i policajci Nihad Okić i Amir Bajrić, policajci Policijske stanice Istok u Tuzli. Bajrić se optužnicom tereti za zloupotrebu položaja i ovlaštenja i krivotvorenje službene isprave, dok se Okić tereti za – protivzakonito posredovanje.

Aljukić i Đulović su uhapšeni 15. maja zajedno sa Jasminom Kurtićem, zamjenikom komandira jedinice za podršku MUP-a TK i Vedranom Matovićem, policajcem u Policijskoj stanici Istok. Oni su sklopili sporazum sa Tužilaštvom.

Izjašnjenje o krivinji Aljukiću, Đuloviću, Okići u Bajriću je zakazano za 18. avgust.

Ova grupa se tereti da je od oktobra 2011. do septembra 2013. godine, iskorištavajući svoj položaj službenika u MUP-u TK po prethodnom dogovoru sa Aljukićem, obustavljala izdavanje prekršajnih naloga za vozače većeg broja firmi čija su vozila, prilikom kontrole saobraćaja, policajci upućivali na vanredni tehnički pregled, a na kojima su utvrđene određene nepravilnosti.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*