Održana vanredna sjednica Kolegija Gradskog vijeća Tuzla o GIPS-u

U prostorijama Gradske uprave Grada Tuzla, dana 12.08.2015. godine održana je vanredna sjednica Kolegija Gradskog vijeća Grada Tuzla, na kojoj je razmatrano: “Izjašnjenje Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d. Tuzla u vezi sa zaključcima sa sastanka predstavnika izvršne vlasti Grada Tuzla i predstavnika Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d Tuzla održanog dana 04. 08. 2015. godine“.

Kolegij Gradskog vijeća Tuzla je danas zatražio, da nadležni organ upravljanja  GIPS d.d. Tuzla ODMAH, a najkasnije do petka, 14.08.2015. godine  stavi van snage  odluku o povećanju cijena javnog prijevoza na području grada Tuzle i cijene vrate na nivo prije povećanja, kao i da nadležni u GIPS-u d.d. Tuzla, što prije podnesu zahtjev u smislu člana 21. Zakona o komunalnim djelatnostima Tuzlanskog kantona, kako bi se cijene usluga javnog gradskog prijevoza na području grada Tuzle, nakon 2008. godine uvele u zakonske okvire. U protivnom zakazat će se vanredna sjednica Gradskog vijeća sa ciljem donošenja adekvatnih odluka  u  o evetualnim mjerama, koje u skladu sa Zakonom trebaju biti preduzete u interesu građana.

Kolegij Gradskog vijeća Grada Tuzle je konstatovao, kako  su u izjašnjenju u vezi sa zaključcima sa sastanka predstavnika izvršne vlasti Grada Tuzla i predstavnika Gradskog i prigradskog saobraćaja d.d. Tuzla održanog dana 04. 08. 2015. godine, koje je dostavljeno predsjedavjućem Gradskog vijeća Grada Tuzla i Gradonačelniku Grada Tuzle izostavljeni podaci o povećanju cijena nekih pojedinačnih i mjesečnih karata, jer je evidentno iz Informacije Službe za inspekcijske poslove od 11.08.2015. godine,  da su cijene pojedinačnih karata na prigradskim lokacijama i mjesečnih karata za pojedine kategorije korisnika povećane.

Pregovarački Tim Grada Tuzle i Gradonačelnik će obaviti razgovor sa predstavnicima GIPS-a d.d. Tuzla i o njihovom stavu izvijestiti Kolegij Vijeća do petka, 14.08.2015. godine, radi zauzimanja definitivnog stava oko daljih koraka po ovom pitanju.

Usvojeni su i zaključci Komisije za ljudska prava i slobode sa sjednice od 31.07.2015. godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*