U toku izrada Strateškog plana Pedagoškog zavoda TK za period 2016-2020

Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona pristupio je procesu Strateškog planiranja za period 2016-2020, a u suradnji sa partnerskom  organizacijom Save The Children.
Izrada Strateškog plana Pedagoškog zavoda planirana je u tri odvojene sesije. Prva  je održana početkom jula.Druga koja će se održati od 14. do 16.augusta,a završna sesija  je  planirana da se održi  od 06. do 08.novembra 2015. godine.

Imajući u vidu važnost donošenja ovakvog dokumenta, na aktivnosti oko izrade Strateškog plana Pedagoškog zavoda TK su pozvani i predstavnici Federalnog Ministarstva obrazovanja i nauke, Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH, Vlade TK, Skupštinske komisije za obrazovanje Tuzlanskog kantona, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK, OSCE-a i UNICEF-a uz prisustvo predstavnika partnerske organizacije Save The Children sa kojom Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona ima veoma uspješnu suradnju.

Voditelj procesa Strateškog planiranja je  Darko Kobetić, međunarodni ekspert koji  ima veliko iskustvo na izradi ovakvih dokumenata velikog broja domaćih i stranih ustanova i organizacija.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*