Požari na području TK: U Srebreniku izgorjela štala, sedam koza i pas

U požaru koji je jučer u poslijepodnevnim satima zahvatio štalu u vlasništu Mustafe Šiljića iz mjesta Ćojluk kod Srebrenika, uginulo je sedam koza i pas, dok je dio požara zahvatio i konstrukciju krova njegove porodične kuće.

Kako nam je rečeno, pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice u Srebreniku su o požaru obaviješteni oko 15 sati.

-Zbog kasno uočenog požara kao i zbog kasne dojave, u požaru je u potpunosti izgorjela štala. Također, izgorjelo je sedam koza, pas, tri tone uglja pored štale, tri sijena. Požar se prenio i na kuću koja se nalazi u blizini. Po dolasku vatrogasaca požar je brzo stavljen pod kontrolu, a zatim i potpuno ugašen. Požar u potpunosti ugašen oko 18 sati – rečeno je u Profesionalnoj vatrogasnoj jedinici u Srebreniku.

Uz ovaj požar, vatrogasci u Srebreniku su imali još jednu intervenciju, i to na gašenju požara niskog rastinja u istom naselju.

U protekla 24 sata vatrogasne jedinice na području Tuzlanskog kantona su imale ukupno 11 intervencija na gašenju požara. Požari koji su zahvatili nisko rastinje su gašeni u Tuzli, Kladnju, Banovićima i Teočaku.

Nisko rastinje je gorjelo i u Gračanici. Na području ove općine su lokalizovana i dva šumska požara u naseljima Raonići i Piskavica, te požar na pomoćnom objektu i sijenu u naselju Raonići.

Profesionalna vatrogasna jedinica Gradačac imala je dvije intervencije na gašenju požara, u naselju Srednja Zelinja gdje je izgorjelo nisko rastinje, te u naselju Kamberi, gdje je gorjela štala i pomoćni objekat.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*