Vijeće ministara BiH: Prije tri dana smo uplatili 100.000 KM Košarkaškom savezu BIH

Nakon što je danas generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović izjavio da je “zahvaljujući ljudima dobre volje riješen problem s kotizacijom” za učešće kadeta na Eurobasketu, oglasili su se iz Vijeća ministara BiH.

Podsjećamo, FIBA je nakon pobjede kadeta BiH nad Njemačkom 70:54 čime su osigurali plasman u polufinale Eurobasketa i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo 2016., prekinula slavlje igrača i stručnog štaba upozoravajući da će ih izbaciti sa takmičenja BiH ukoliko se ne plati 10.000 eura troškova kotizacije.

Iz Vijeća ministara BiH pak navode da su još početkom augusta donijeli odluku da se Košarkaškom savezu BiH odobre sredstva u iznosu od 100.000 KM za takmičenja i aktivnosti.

“Nakon provedenih procedura ova sredstva su u srijedu, 12. augusta ove godine putem Trezora BIH uplaćena na račun Košarkaškog saveza BIH. Sredstva po ovoj odluci su uplaćena i Olimpijskom komitetu BiH – 100.000 KM, Specijalnoj olimpijadi BiH – 25.000 KM, Klubu za sport i rekreaciju “Stens” – 40.000 KM, i Međunarodnom rukometnom turniru šampiona Doboj – 40.000 KM”, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Vijeća ministara BIH.

(Klix/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*