Sanacija i izgradnja lokalne komunalne infrastrukture u MZ Husino

U okviru projekta sanacije i izgradnje lokalne komunalne infrastrukture, u tuzlanskoj mjesnoj zajednici Husino, završeni su radovi u ulicama Husinska buna dužine 650 metara, ulici 27. jula u dužini od 200 metara te u ulici Put Cerik u dužini od 750 metara. Ukupna vrijednost radova iznosila je oko 300 hiljada konvertibilnih maraka koje su dio sredstava dobijenih od Elektroprivrede BiH, planiranih za sanaciju puteva na onim lokacija gdje je ranije izvršena izgradnja ili rekonstrukcija određene komunalne infrastrukture, kao što je vodovodna, kanalizaciona mreža, što je upravo urađeno u mjesnoj zajednici Husino.

Tokom jučerašnje posjete mjesnoj zajednici Husino, gradonačelnik Jasmin Imamović u pratnji vijećnika GV Tuzla položio je cvijeće na spomen obilježja, obišao gradilište nove katoličke crkve te čestitao dan mjesne zajednice i blagdan Velike Gospe.

„U toku su još dva Javna tendera za odabir izvođača radova, kojima će do polovine narednog mjeseca započeti radovi u ulicama Bone Markovića u dužini od 500 metara, Put Ankovica i u dijelu ulice Husinska buna do parka-izjavio je gradonačelnik Imamović.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*