Tuzla dočekala zlatnog Emira Čerkezovića

Nekoliko stotina Tuzlaka dočekali su su sinoć kod tuzlanske Kapije Emira Čerkezovića, mladog košarkaša iz ovog grada, jednog od osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu za kadete u Litvaniji.

Doček su organizovali Grad Tuzla i Sportski savez grada, u saradnji sa OKK Slobodom u kojoj je Emir počeo košarkaške korake, gdje trenira i igra za drugi tim. Na svečanoj bini, sa zastavama i u trenerkama kluba, bili su njegovi suigrači iz kadetske ekipe Slobode. Burno pozdravljen uz skandiranje “Emire, Emire…”, kadetski reprezentativac je izišao na podijum zajedno s roditeljima, majkom Fikretom i ocem Mujom, te bratom Edinom.

“U Sarajevu je bilo veličanstveno, bilo je 50.000 ljudi, ali tamo došli su zbog svih nas. Kada vidim koliko vas je došlo da pozdravi mene samoga, presretan sam i nemam riječi. Hvala vam puno”, rekao je Emir Čerkezović, dodavši da će i na Svjetskom prvenstvu igrati za ljude u BiH, kao što su igrali u Litvaniji.

Okupljene građane pozdravio je i Emirov otac, Mujo Čerkezović. Govorili su Mara Lakić Brčaninović, predsjednica Sportskog saveza Tuzle, zatim, dr. Mensur Hadžibeganović, član UO OKK Slobode, a posebno je bio dirljiv trenutak kada je izašao Goran Petrović, Emirov trener u kadetskoj selekciji Slobode.

“Emirov talenat je neupitan i davno je prepoznat. Sasvim sigurno će izrasti u vrhunskog košarkaša i budućeg reprezentativca Bosne I Hercegovine”, rekao je Goran Petrović.

Kada je oficijelni dio svečanog dočeka završen, masa mladih okružila je Emira Čerkezovića želeći se s njim fotografisati. Tuzla je dočekala još jednog u plejadi šampiona koji krase povijest ovog grada.

(Klix/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*