Rezultati prvih utakmica play-offa Lige prvaka

Sinoć su odigrane prve utakmice play-offa kvalifikacija Lige prvaka. Šampion Srbije Partizan je na Borisov-Areni izgubio od domaćina Bate Borisova rezultatom 1:0, javlja Anadolu Agency (AA).

Ekipa Partizana uspješno je parirala Bateu u prvom poluvremenu na kraju kojeg je sudac Craig Thomson iz igre isključio Marka Jevtovića.

Nakon konstantnih napada u drugom poluvremenu, brojni Bate je u 75. minuti preko Mikhaila Gordeychuka uspio povesti. Bate je nastavio s agresivnim napadima, ali je i pored nekoliko dobrih prilika, rezultat ostao nepromijenjen.

Astana je na Astana Areni u istoimenoj prijestolnici Kazahstana savladala Apoel rezultatom 1:0. Gol za domaće već u 14. minuti postigao je Baurzhan Dzholchiyev.

Utakmica Lazija i Bayera iz Leverkusena na Olimpijskom stadionu u Rimu također je okončala pobjedom domaćih. Gol je u 77. minuti postigao Balde Diao Keita.

Manchester United je na Old Traffordu savladao Club Brugge rezultatom 3:1. Golove za domaće postigao je Memphis Depay u 13. i 43. minuti te Marouane Fellaini u 90. minuti. Prethodno su gosti poveli autogolom Michaela Carricka u 8. minuti.

Na stadionu Jose Alvalade u Lisabonu Sporting CP je rezultatom 2:1 savladao CSKA iz Moskve. Golove za Sporting su postigli Teofilo Gutierrez u 12. minuti i Islam Slimani u 82. Za goste gol je postigao Seydou Doumbia u 40. minuti.

Rezultati prvih utakmica play-offa Lige prvaka:
Astana – APOEL Nicosia 1:0
BATE Borisov – Partizan Beograd 1:0
Lazio – Bayer Leverkusen 1:0
Manchester United – Club Brugge 3:1
Sporting – CSKA Moskva 2:1

Večeras igraju:
Basel – Maccabi Tel Aviv
Celtic – Malmoe FF
Rapid Beč – Šahtar Donetsk
Skenderbeu – Dinamo Zagreb
Valencia – Monaco

(AA/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*