Musa neće ići na Eurobasket sa seniorima

Džanan Musa, koji je zvanično proglašen najboljim evropskim košarkašem do 16 godina i kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je u nedjelju postala prvak Evrope, neće se moći odazvati na pripreme seniorskog nacionalnog tima svoje zemlje za predstojeći Eurobasket.

“Čelnici Cedevite insistirali su da se pojavim na okupljanju prvog tima, tako da ovaj put, nažalost, neću biti u prilici da se priključim seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Iz Bihaća sutra moram u Zagreb, gdje ću početi pripreme sa seniorima u mom klubu, te se boriti za mjesto u timu Cedevite“, rekao je Musa za Agenciju Anadolija.

Nakon odličnog nastupa na kadetskom šampionatu Starog kontinenta, Musu je selektor bh. seniora Duško Ivanović odlučio pozvati na pripreme za Evropsko prvenstvo.

Ipak, “zlatni dječak” neće konkurisati za nastup u seniorskom nacionalnom timu na Eurobasketu koji počinje 5. septembra. Bosna i Hercegovina će igrati u grupi “A“ u Montpellieru protiv Poljske, Francuske, Izraela, Finske i Rusije.

Cilj bh. tima je plasman u drugi krug šampionata, iako će igrati bez trojice najboljih košarkaša – Mirze Teletovića, Jusufa Nurkića i Nihada Đedovića.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*