“Ditini” proizvodi na tržištu Albanije, Crne Gore i Kosova

Stečajni upravnik Industrije deterdženata “Dita” iz Tuzle Hajrudin Kunalić i šef prodaje Nedžad Gavranović dogovorili su s poslovnim partnerima iz Albanije, Crne Gore i Kosova plasman proizvoda nekadašnjeg tuzlanskog giganta na tržišta tih zemalja.

Sastanak na kojem je dogovorena, odnosno obnovljena prekinuta saradnja, organiziran je u Podgorici, a osim Kunalića i Gavranovića prisustvovali su mu predstavnici “Dite Montenegro” iz Podgorice, “Da Destinationa Albania” iz Tirane i “Gllareve” iz Prištine. Proizvodi “Dite” prije najveće krize u njenoj historiji bili su na tržištima Albanije, Crne Gore i Kosova. Za Kosovo je mjesečno išlo 18 šlepera, a tih dana prisjetio se i predstavnik preduzeća “Gllareva” Azem Morina.

Upravo je to preduzeće, nakon obnavljanja pokidanih veza, naručilo prvi šleper robe, a isporuka će sačekati prve tone proizvedenih praškastih deterdženata. Također, i albanski poslovni partner itekako je zainteresiran za plasman praškastih deterdženata, ali će isporuka proizvoda sačekati test kvaliteta, nakon čega će se šleperi slati za Tuzlu, najavio je vlasnik preduzeća iz Tirane Rezart Kastrati.

Dragan Ražnjatović iz “Dite Montenegro” istakao je kako vjeruje da se Crnogorci još sjećaju proizvoda “Dite” koji su bili vrhunskog kvaliteta i prihvatljivih cijena te da očekuje kako će ih i u budućnosti redovno kupovati.

(Dnevni avaz)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*