Sajam šljive u Gradačcu: Očekuje se rekordan broj izlagača

Okončane su i posljednje pripreme za početak 42. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije “Sajma šljive” koji će se u Gradačcu održati od 26. do 29. augusta, kazao je u izjavi za Fenu direktor Gradačačkog Sajma Hašim Šabanović.

On je istaknuo kako će na oko 2.500 kvadratnih metara zatvorenog i oko 5.000 kvadratnih metara otvorenog sajamskog prostora svoje proizvode predstaviti blizu 250 izlagača iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Pakistana i Turske.

– Ove godine uspjeli smo povećati broj izlagača za nekih deset posto što je svojevrsni uspjeh jer sajamske manifestacije u BiH i okruženju bilježe pad izlagača. Posebno bih istaknuo kako će ove godine na Sajmu sudjelovati skoro isti broj izlagača iz Republike Srpske kao i iz Federacije BiH, a što nas posebno raduje – kazao je Šabanović.

Po njegovim riječima na prošlom Sajmu bilo je svega tri-četiri izlagača iz Republike Srpske a ove godine će ih biti 65.

– U četiri dana sajma, posjetitelji će moći vidjeti prezentacije najnovijih proizvoda i usluga iz oblasti proizvodnje i prerade hrane i pića, poljoprivredne mehanizacije i zaštitnih sredstava. Održat će se  niz okruglih stolova i stručno-znanstvenih savjetovanja ali i prezentacija programa regionalne suradnje u oblasti biznisa i poljoprivrede – naglasio je Šabanović.

Dodao je, kako će na Sajmu biti dodijeljene medalje za kvalitetu proizvoda, a sajamske sadržaje svakodnevno će pratiti sadržajan, zanimljiv i bogat kulturno-zabavni program.

(Foto: Anadolija, Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.