Tuzla dobija Bingo City centar, najveći Bingo centar u BiH

Kompanija Bingo počinje u našem gradu izgradnju Bingo City centra. Objekat će se prostirati na površini od gotovo 40 hiljada metara kvadratnih i osim prodajnih objekata u njemu će biti otvoreno kino sa 5 dvorana i kuglana sa 12 staza.

U zgradi Gradske uprave tim je povodom predstavljen projekat Bingo City centra, koji će biti građen u zapadnom dijelu grada, na prostoru nekadašnje fabrike germe. Riječ je o najvećem takvom centru u našoj zemlji, koji će, prema riječima gradonačelnika Jasmina Imamovića unijeti život u zapadni dio grada.

Gradnjom Bingo City centra, nadaju se iz ove kompanije, Tuzla će dobiti još jednu veliku turističku atrakciju, koja će biti aktuelna tokom cijele godine, istakla je Tatjana Paunoski, službenica za odnose s javnošću u kompaniji Bingo.

Kompanija Bingo već je platila Gradu Tuzla rentu u visini od 1.5 miliona KM. Ovaj će novac biti iskorišten za gradnju puteva i ostalih objekata komunalne infrastrukture u Tuzli.

Predstavncima kompanije Bingo uručena je i građevinska dozvola, čime gradnja Centra zvanično može početi. Završetak radova i otvorenje ovog objekta planirani su za ljeto naredne godine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*