Amel Tuka osvojio je bronzanu medalju u finalu trke na 800 metara na SP-u

Naš najbolji atletičar Amel Tuka osvojio je bronzanu medalju u finalu trke na 800 metara na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava u Pekingu. Za ovaj veličanstveni poduhvat bilo mu je potrebno da istrči vrijeme od 1:46.30.

Zlatnu medalju na 800 metara osvojio je David Rudisha (KEN) sa rezultatom 1:45:84, dok je srebro osvojio Adam Kzschot (POL) koji je 800 metara pretrčao za 1:46.08.

Sjajni Tuka ponovo je trčao u svom stilu. Pustio je konkurenciju ispred sebe, a kada je bilo najpotrebnije, “dodao je gas”, prestigao većinu takmičara i stigao do trećeg mjesta na najvećem atletskom takmičenju.

Trčao je Tuka, kako je već i sam mnogo puta govorio, za sve one koji vole Bosnu i Hercegovinu, te donio radost zemlji u kojoj je premalo razloga za radovanje. Danas imamo veliki razlog za slavlje.

Medalja koju je Amel Tuka osvojio za Bosni i Hercegovinu, prva je medalja za BiH na jednom svjetskom prvenstvu, a kako je Tuka danas trčao, za očekivati je da, u godinama koje dolaze, naš atletičar osvoji još medalja na velikim takmičenjima.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*