Potvrđena optužnica protiv ministrice Marine Pendeš

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu protiv Marine Pendeš (1964.), ministrice odbrane BiH, koja se tereti za kaznena djela – nesavjestan rad u službi i krivotvorenje službene isprave, potvrđeno je u Tužilaštvu BiH.

Naime, tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužilaštvu BiH, podigao je u julu optužnicu protiv Marine Pendeš, koja je s dokaznim materijalom proslijeđena Sudu na potvrđivanje.

Optužena se tereti da je u svojstvu službene osobe i imenovane dužnosnice u institucijama izvršne vlasti, obnašajući dužnost zamjenice ministra obrane BiH, omogućila da se savjetniku u njenom kabinetu Ivi Miri Joviću isplaćuju pripadajuće plaće i naknade, iako nije redovito dolazio na posao niti bio prisutan na radnom mjestu.

Kako bi se to prikrilo, u optužnici se navodi da je optužena izdala naloge svojoj tajnici, o vođenju navodnog Jovićevog prisustva na poslu, dok je provjerama utvrđeno da on nije redovito dolazio na posao, a ostvarivao je plaće i naknade.

Na taj način, država je oštećena za iznos od oko 17.000 KM koliko je Joviću isplaćeno na ime angažmana u svojstvu savjetnika, te mu je na taj način pribavljena nezakonita imovinska korist.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.