Danas će biti potpisan sporazum o granicama BiH i Crne Gore

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas će u Beču potpisati Sporazum o granici između BiH i Crne Gore, nakon čega će, dan kasnije, učestvovati na konferenciji o zapadnom Balkanu, koja će biti održana u okviru Berlinskog procesa.

Zajedno sa Crnatkom, prvi sporazum o granicama koji potpisuju zemlje bivše Jugoslavije, potpisaće ministar unutarnjih poslova Crne Gore Raško Konjević.

Svečanoj ceremoniji potpisivanja, koja će biti održana u zgradi Predsjedništva Republike Austrije u 12.35 sati, prisustvovat će predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i predsjednik Republike Austrije Heinz Fisher.

Crnadak će u poslijepodnevnim satima, učestvovati na Forumu civilnog društva koji će otvoriti austrijski šef diplomatije Sebastian Kurz.

Na Forumu će učestvovati i premijeri Republike Srbije i Republike Albanije, Aleksandar Vučić i Edi Rama, evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannes Hahn, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore Igor Lukšić, te predstavnici organizacija civilnog društva iz zemalja regiona.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.