??????? ???????? /????/ - ???????? ?????? ???????? ??????? ??? ???? ?? ?? ??????? ? ???????? ????????.

Izgradnja državnog zatvora odvija se predviđenom dinamikom

Ministar pravde BiH Josip Grubeša i ambasador Kraljevine Španije u BiH Juan Bosco Gimenez Soriano posjetili su danas gradilište budućeg Zavoda za izvršenje kaznenih sankcija BiH, na lokaciji Naklo u Istočnom Sarajevu, kako bi iskazali svoju punu podršku intenziviranju radova i uspješnoj realizaciji ovog važnog državnog projekta, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Ističući zadovoljstvo što se na licu mjesta imao priliku uvjeriti da se svi radovi izvode u punom kapacitetu te da izgradnja ove visokosigurnosne ustanove teče predviđenim tempom, ministar pravde BiH izrazio je svoja očekivanja da će kompletan projekat biti realiziran u skladu s planiranim rokovima.

Povoljne vremenske prilike maksimalno se koriste za dodatno ubrzanje dinamike gradnje te se trenutno izvode radovi na svih deset objekata zatvorskog kompleksa, ali i na kompletiranju vanjskog uređenja i prilaznih puteva.

Izgradnja i funkcioniranje budućeg državnog zatvora u potpunosti je usklađeno s evropskim zatvorskim pravilima. Realizacijom planiranog projekta Bosna i Hercegovina će dobiti zatvorske kapacitete maksimalne sigurnosti, kapaciteta 348 mjesta.

Radove na izgradnji državnog zatvora izvodi češko-španjolski konzorcij OHL ŽS.
(NAP/MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*