Dinamo, Maccabi, Valencia, Šahtar i Malmoe u grupnoj fazi Lige prvaka

Nogometaši Dinama, Maccabija, Malmoea, Šahtara i Valencije plasirali su se u grupnu fazu Lige prvaka. Dinamo je u uzvratnom susretu play-offa, posljednjeg kola kvalifikacija za elitno evropsko klupsko nogometno takmičenje, sinoć u Zagrebu pobijedio albanski Skenderbeu rezultatom 4:1, te s ukupnih 6:2 izborio dalji plasman.

Zagrebački tim poveo je u devetoj minuti golom Soudanija. Minutu kasnije izjednačio je Esquerdinha, a novo vodstvo Dinamu donio je mladi bh. reprezentativac Armin Hodžić u 15. minuti.

U drugom poluvremenu golove za Dinamo postigli su Jeremy Taravel u 55. i Soudani u 80. minuti za konačnih 4:1.

Maccabi je u Tel Avivu odigrao neriješeno 1:1 sa Baselom, a dalji plasman izborio je zahvaljujući postignuta dva gola u prvom meču u Baselu, koji je također završen bez pobjednika (2:2).

Gosti su poveli u 11. minuti golom Luce Zuffija, a konačnih 1:1 postavio je Eran Zahavi u 24. minuti.

Bez pobjednika je završen i meč između Šahtara i Rapida iz Beča, rezultatom 2:2. Remi je više odgovarao ukrajinskom timu, koji ide dalje zahvaljujući pobjedi u prvom meču u Beču rezultatom 1:0.

Šahtar je poveo u 10. minuti golom Marlosa. Louis Schaub je tri minute kasnije pogodio za izjednačenje, a za potpuni preokret pobrinuo se Steffen Hofmann golom u 22. minuti. Ipak, Oleksandr Gladky u 27. minuti pogađa za izjednačenje i konačnih 2:2.

Valencia je u gostima poražena od Monaca sa 2:1, ali je izborila dalji plasman zahvaljujući pobjedi od 3:1 u prvom meču.

Alvaro Negredo pogodio je u četvrtoj minuti za vodstvo Valencije. Na 1:1 izjednačio je Andrea Raggi u 18. minuti, a konačan rezultat postavio je Guido Marcelo Carrillo u 75. minuti.

Malmoe je pobijedio Celtic sa 2:0 te s ukupnih 4:3 izborio plasman u grupnu fazu.

Golove su postigli Markus Rosenberg (23.) i Dedryck Boyata (55. autogol).

Preostalih pet mečeva posljednjeg kola kvalifikacija igraju se danas.

 

Rezultati uzvratnih susreta play-offa:
Dinamo Zagreb – Skenderbeu 4:1 (ukupno 6:2)
Maccabi Tel Aviv – Basel 1:1 (3:3 – Maccabi ide dalje)
Malmoe – Celtic 2:0 (4:3)
Monaco – Valencia 2:1 (3:3)
Šahtar – Rapid Beč 2:2 (3:2)

Danas igraju:
APOEL Nicosia – Astana (prvi meč 0:1)
Bayer Leverkusen – Lazio (0:1)
CSKA Moskva – Sporting (1:2)
Club Brugge – Manchester United (1:3)
Partizan Beograd – BATE Borisov (0:1)
Izvlačenje grupa Lige prvaka na rasporedu je u četvrtak.

Direktan plasman u grupnu fazu izborili su: Barcelona, Chelsea, Bayern Munchen, Juventus, Benfica, Paris Saint-Germain, Zenit, PSV Eindhoven, Real Madrid, Atletico Madrid, FC Porto, Arsenal, Manchester City, Sevilla, Lyon, Dinamo Kiev, Olympiacos, Galatasaray, Roma, Borussia Monchengladbach, Wolfsburg i Gent.

(BHRT)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*