Epilog tragičnog događaja: Ubica novinarke i kamermana preminuo u bolnici

Ubica novinarke televizije “WDBJ7” Alison Parker i kamermana Adama Warda, Vester L. Flanagan preminuo je večeras u bolnici u Virginiji.

Policija je objavila da je ubica 41-godišnji kolega žrtava, nakon dvosatne potjere, pucao u sebe u pokušaju da se ubije. Nakon toga policija ga je uhvatila i prevezla u bolnicu gdje je podlegao povredama, prenose američki mediji.

Nezadovoljan činjenicom da je ostao bez posla, Flanagan je usmrtio dvoje doskorašnjih kolega i teško ranio direktoricu lokalne Privredne komore, za čiji se život ljekari grčevito bore.

Flanagan je bio voditelj i kolega žrtava, a motiv za ubistvo vjerovatno je nezadovoljstvo zbog otkaza koji je dobio u televizijskoj stanici.

On je prije nego što je pokušao da se ubije na Twitteru objavio da ga je Ward prijavio službi za ljudske resurse nakon što je jednom radio sa njim, dok je Alison Parker navodno izrekla nekoliko rasističkih komentara na njegov račun.

Potjera za njim, na autoputu 64 u Virgniji, trajala je više od dva sata, nakon čega je Flanagan pokušao da se ubije, a potom je podlegao povredama u bolnici.

Policija je saopštila ranije da je tokom potjere osumnjičeni Flanagan doživio saobraćajnu nesreću nakon što je automobilom skliznuo sa puta i da je pronađen sa prostrelnom ranom.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*