Amel Tuka negativan na svim doping testovima ovog svijeta

Francuski atletičar Pierre-Ambroise Bosse insinuirao je u izjavi za francusku televiziju kako je naš bronzani atletičar Amel Tuka dopingovan. U Agenciji za antidoping kontrolu ne obraćaju pažnju previše na izjave francuskog atletičara.

„Priznajemo jedino sud i komentar Međunarodne atletske federacije“, rečeno nam je u ovoj instituciji.

U Agenciji doznajemo i kako je Tuka bio negativan na svim provedenim testiranjima, od Turske do Monaca. Očekuju da će biti testiran i u Pekingu, a o Tuki imaju sve riječi hvale: „Kao član Registrovane test grupe sportaša u BiH (RTG) profesionalno je ispunjavao sve obaveze prema Agenciji za antidoping kontrolu BiH i predstavlja primjer vrhunskog sportiste, profesionalca.“

Amel Tuka treći je na svijetu u utrci na 800 metara, što je nevjerovatan uspjeh i za cijelo područje bivše Jugoslavije čiji se sportisti nikad nisu proslavili u trkačkim natjecanjima u atletici.

Stigao je Bosse optužiti i Poljaka Adama Kszczota, koji je utrku završio drugi. Francuz je mišljenja kako je Kszczot izašao van staze tokom utrke.

Svi što gube se ljute, to je poznata stvar…reklo bi se.

Naravno, Bosse se nije osvrnuo na sopstveni nesportski potez. Nakon utrke, odgurnuo je našeg Amela Tuku, što je zabilježeno i na ovom snimku:

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*