Čekaju na dozvolu ministarstva: Tuzlanski “Bingo” planira gradnju solarne elektrane

Iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije saopćeno je da je 12 kompanija podnijelo zahtjev za izdavanje energetske dozvole, a među njima se nalazi i tuzlanski Bingo.

Privredno društvo “BINGO” d.o.o. Tuzla, podnijelo je zahtjev za izdavanje Energetske dozvole za izgradnju solarne elektrane “BINGO SOLAR 04”, instalisane snage 150 kWp i predviđene godišnje proizvodnje 161,811 MWh.

Pored Binga, kompanije “COMP-IT“ d.o.o. Sarajevo, “Emiran“ d.o.o. Sarajevo, D.O.O. “JAFFA-KOMERC“ Mostar, “Izazov“ d.o.o. Kalesija, “Maros“, “Šakota“ d.o.o. Čitluk i “Bex“ d.o.o. Maglaj također su zatražili dozvolu za izgradnju solarnih fotonaponskih elektrana.

Od kompanija koje planiraju gradnju hidroelektrane i za šta su zatražili dozvolu od nadležnog ministarstva izdvajaju se firme “G-TANK“ d.o.o. Vitez, “PRO-EL“ d.o.o. Bugojno i privredno društvo “Turbina“ d.o.o. Jajce koje planiraju izgradnju hidroelektrane “Brestovni potok“ instalisane snage 980 kW i predviđene godišnje proizvodnje 4,31 GWh.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.