Promovisana knjiga novinara Ibrahima Kozlića – „Godine vrhunskih sportskih uspjeha“

Knjiga „Godine vrhunskih sportskih uspjeha“, mr.sci. Ibrahima Kozlića, promovisana je u Plavoj Sali BKC-a Tuzla pred, za promocije neuobičajeno velikim brojem znatiželjnika.
Ibrahim Kozlić, koji se više od dvije decenije uspješno bavi novinarstvom, sa najdužim stažom kao sportski novinar, u knjigu je pretočio zanimljive priče koje je proteklih godina radio sa sportskim legendama, vrhunskim sportistima i trenerima iz cijele BiH.

O knjizi su govorili promotori Đuro Škondić, Zlatko Dukić, Faruk Zupčević i Zlatan Saračević, složivši se da da se radi o vrijednom djelu koje ostaje svjedočiti o sportskim veličinama, najvećim dijelom iz tuzlanske regije, ali i cijele BiH.

Ibrahim Kozlić, danas urednik sportske redakcije RTVTK,  u knjigu je uvrstio 33 intervjua, te In Memoriam Mustafi Hukiću, koji otkrivaju brojne detalje iz karijera sagovornika.

Autor je u knjigu uvrstio priče sa Ivicom Osimom, Miroslavom Ćirom Blaževićem, Razijom Mujanović, Fuadom Muzurovićem, Dževadom Šećerbegovićem, Fuadom Mulahasanovićem, Mersedom Kovačevićem, Mihajlom Vukovićem, Abasom Arslanagićem, Senadom Fetahagićem, Damirom Mršićem, Senadom Muminovićem, Damirom Mulaomerovićem, Svetlanom Kitić, Zlatanom Saračevićem i drugima.

Promociji su prisustvovali brojni aktivni i bivši sportisti i sportski radnici, novinari, ugledni građani, te veliki broj onih o kojima je autor u knjizi i pisao.

(Tuzlainfo.ba/N.Ć.)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*