Gradonačelnik Imamović održao predavanje na konferenciji „Uvijek postoji izbor – Civilna hrabrost u vremenu rata i mira“

U tuzlanskom BKC-u održana je završna ceremonija kojoj je na poziv organizatora da održi završno predavanje prisutvovao i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

U svom obraćanju mladim učesnicima iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske, Njemačke i Italije, gradonačelnik je između ostalog naveo:

“Baš kao što kaže naziv ove konferencije uvijek postoji izbor, a izbor treba biti put ljubavi i dobrote a ne put mržnje, put mira a ne rata. Šutnja, nije zlato jer ako dobri ljudi zašute stvara se prilika da govore oni koji su zli. I onda nastaje problem za sve. Zato su dobri dužni govoriti i uvijek stati u zaštitu svakog čovjeka čija prava svojim djelima ugrožavaju oni koji su zli.

Tokom svog obraćanja gradonačelnik Imamović je naveo lični primjer:

“Zbog toga, što sam govorio o zajedničkom životu u vremenu rata postao sam meta jedne novine, tekstovima te novine su me napadale svakih sedam dana. Tekstovi novine koja predstavlja mrlju u istoriji Tuzle, danas su postali moji najveći ordeni”-poručio je gradonačelnik Imamović.

Tom prilikom, za njegov lični doprinos i doprinos Grada Tuzla u organizaciji ove jedinstvene konferencije organizatori su mu uručili zahvalnicu. Gradonačelnik Imamović se zahvalio za svaku lijepu riječ o Tuzli te rekao da sve lijepe riječi izgovorene o njemu, nisu njegova zasluga nego zasluga svih građana Tuzle.

(Grad Tuzla/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*