Najmasovnija biciklijada do sada: Više od 1.500 osoba svih uzrasta provozalo se ulicama Tuzle

Četvrta Tuzlanska biciklijada uspješno je održana danas u Tuzli. Prema riječima organizatora učešće je uzelo više od 1.500 biciklista svih uzrasta i ovo je sigurno najmasovnija  sportsko-rekreativna manifestacija ovakve vrste u gradu do sada.  Biciklisti su, kako je prethodno bilo i najavljeno,odvezli predviđenu dužinu od ukupno 14 kilometara. Kretali su se rutom: Stupine – Hotel Tuzla – Dom Penzionera – SKPC ”Mejdan” – BKC – Miladije – Siporex – Solana – Irac – Skver – Kompleks slanih jezera “Panonika” – Brčanska Malta – Stupine.

Na ovogodišnjoj tuzlanskoj biciklijadi, četvrtoj po redu, učešće je uzelo više od 1.500 biciklista svih uzrasta. Organizacioni dio protekao je na najvišem nivou, a posebno nas raduje činjenica da se iz godine u godinu broj učesnika vrtoglavo povećava. Ove godine u vožnji ulicama Tuzle pored naših sugrađana učestvovali su i biciklisti iz drugih gradova, iz Gračanice, Gradačca, Kalesije i brojnih drugih… za Tuzlanski.ba istakli su zadovoljni suorganizatori iz BK “Tuzla”, koji su uz brojne sponzore, prijatelje i ljubitelje biciklizma uložili velike napore kako bi sama utrka protekla na najvišem nivou. Pokrovitelji ovogodišnje biciklijade bila je i Agencija za antidoping kontrolu BiH: ” Naš cilj je prevencija, edukacija i podizanje svijesti o opasnosti dopinga, naročito među mladima. Masovno okupljanje kao Tuzlanska biciklijada je izvanredna prilika da te informacije nađu put do šire javnosti”, istakli su iz Agencije za antidoping i kontrolu BiH.

Nakon završetka vožnje upriličen je i prigodan zabavni program i podjela nagrada. Organizatori i ove biciklijade su JKP ”Saobraćaj i komunikacije – Tuzla” d.o.o Tuzla , M-bike Shop i BK ”Tuzla”, a cilj manifestacije je omasovljenje rekreativnog biciklizma i animacija građana ka podizanju svijesti o važnosti i značaju vožnje bicikla za zdravlje čovjeka.

(Foto: Tarik Dahić / Tuzlanski.ba)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*