Vijećnici usvojili regulacioni plan stambeno – poslovne zone „Ši Selo – Zlokovac“

Gradsko vijeće Tuzla u prijepodnevnom je radu primilo k znanju informaciju o stepenu gotovosti saobraćajne studije na području Grada Tuzle. Riječ je o aktivnosti koja se realizuje od 2012.godine.

Strategija, odnosno koncept, je podijeljen u 2 dijela. Prvi je razrađen sredinom 2014.godine, a drugi u proljeće 2015.godine. Koncept čini strateški dokument Grada Tuzle, koji pomaže u procesu odlučivanja u pitanjima prostornog planiranja, u cilju postizanja definisane vizije u budućnosti. Koncept sadrži detaljne mjere, upute i priotritete, bez elaboriranih infrastrukturnih projekata. O ovoj će temi vjećnici detaljnije raspravljati na narednoj sjednici.

Naknadno je u dnevni red uvrštena tačka koja se tiče Odluke o raspisivanju drugog javnog poziva za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta na području Grada Tuzle, koju su vijećnici podržali većinom glasova.  Cijena zemljišta varira od 30 do 180 KM, u zavisnosti od kvaliteta zemljišta.

Vijećnici su danas usvojili i regulacioni plan stambeno – poslovne zone „Ši Selo – Zlokovac“ u Tuzli i prateće odluke. Namjena ove prostorne cjeline jeste kolektivno stanovanje sa integrisanim poslovnim sadržajima . Planirano je zadržavanje 6 objekata.

Riječ je privatnim stambeno – poslovnim objektima, višespratnicama, džamiji i centru Koraci nade. Svi ostali glavni i pomoćni objekti će biti zamijenjeni novim, kolektivnim stambenim objektima.

Na dnevnom redu su, između ostalog, i izvještaji o radu i poslovanju u prošloj godini nekoliko javnih preduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*