Ivanovićevih 12 igrača spremno za Eurobasket

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Ivanović na današnoj pres konferenciji objavio je kojih 12 igrača će predstavljati BiH na predstojećem Eurobasketu, piše bh. novinska agencija Patria.

Na spisku su: Nemanja Gordić, Alex Renfroe, Edin Bavčić, Elmedin Kikanović, Andrija Stipanović, Miroslav Todić, Adin Vrabac, Nedim Buza, Milan Milošević, Marko Šutalo, Dalibor Peršić, Muhamed Pašalić.

BiH je u grupi A sa Rusijom, Izraelom, Francuskom, Poljskom i Finskom, a ova grupa će nastupiti u Francuskoj. Evropsko prvenstvo će biti održano od 5. do 20. septembra, a BiH će utakmice prve faze odigrati od 5. do 10. septembra.

Selektor Ivanović kazao je da je ekipa spremna za EP, a da su odigrali 12 pripremnih utakmica na tri turnira.

– Na kraju priprema veoma sam zadovoljan kako smo ih uradili. Igrači su došli sa velikim ambicijama. Iako smo neke pripremne susrete gubili s velikom razlikom, mi smo iz njih nešto naučili. Nakon svake od ovih 12 utakmica bili smo malo bolji. Naš najveći kvalitet je timska igra i borbenost. Sad počinje ono glavno za šta smo se spremali i razmišljamo samo o prvoj utakmici protiv Poljske – kazao je Ivanović.

Kapiten reprezentacije Elmedin Kikanović smatra da su igrači imali kvalitetne pripreme i da su spremni za EP.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Harun Mahmutović izrazio je veliku zahvalnost igračima i stručnom štabu što će predstavljati BiH na Eurobasketu.

– Momci su na okupu već 50 dana, vrijedno su trenirali, ostavili su svoje porodice, odvojili dio svog života da bi se borili za reprezentaciju BiH i predstavljali ovu državu. Zaista su vrijedno i teško radili svo vrijeme i ovom prilikom im se ispred Košarkaškog saveza BiH i svih dobronamjernih navijača zahvaljujem. Svi smo ponosni na njih – rekao je Mahmutović.

Prvi susret košarkaši BiH na Eurobasketu igraju 5. septembra protiv Poljske, 6. septembra igraju protiv domaćina Francuske, zatim 7. septembra sa Izraelom, 9. septembra sa Finskom i 10. septembra sa Rusijom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*