Premijeri o reformskoj agendi

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa predsjednikom Vlade FBiH Fadilom Novalićem.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o aktuelnim ekonomskim i političkim temama, izrazivši zadovoljstvo zbog postignutog dogovora u vezi sa usaglašavanjem i usvajanjem dokumenta „Reformska agenda za BiH 2015 – 2018“, kao jednog od preduslova za nastavak kretanja BiH ka EU.

Na sastanku je razgovarano o implementaciji Reformske agende i osnovnim pravcima djelovanja Vlade Srpske i Vlade FBiH, kao ključnih nosilaca reformskih procesa u BiH.

Ovom prilikom, predsjednica Cvijanović je naglasila da je Vlada Srpske opredijeljena za nastavak saradnje sa Vladom FBiH u vezi sa usaglašavanjem zakonskih rješenja u skladu sa Reformskom agendom, te definisanjem komplementarnih rješenja radi što efikasnijeg djelovanja u strateškim sektorima.

Na sastanku je  bilo riječi i o ostalim reformskim procesima u Republici Srpskoj i FBiH, prije svega u oblastima javne uprave,  obrazovanja i zdravstva i socijalne zaštite.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.