Prvi dan Međunarodnih književnih susreta završio promocijom romana Gorana Samardžića i književnom večeri sa Zoranom Ferićem

Prvi dan 15. Međunarodnih književnih susreta ˝Cum grano salis˝ završen je promocijom novog romana Gorana Samardžića “Zimski zagrljaji”  i književnom večeri sa Zoranom Ferićem.

Novi roman sarajevskog književnika Gorana Samardžića ˝Zimski zagrljaji˝ donosi zbirku priča čiji je glavni lik sam Samardžić, a čitaoce provodi kroz razne periode života na raličitim lokacijama. Od Beograda do Sarajeva, odrastanja u Beogradu, preljubi i raspadu svog braka, ratu i njegovim posljedicama. Promotori romana bili su Zoran Ferić i Drago Glamuzina, koji su istakli da svaki dio knjige nosi nešto dobro i zanimljivo. Dvije priče pročitao je sam autor otkrivši tako dio interesantnog sadržaja.

Na kraju je održano i književno veče sa istaknutim hrvatskim književnikom Zoranom Ferićem, koji je govorio o svojoj novoj knjizi koja još nije ugledala svjetlo dana.

Tokom večeri napravljen je kratak osvrt na njegova dosadašnja djela, od prve ˝misteriozno˝ neobjavljene knjige, pa prve objavljene ˝Mišolovke˝, zbirke priča  ˝Anđeo u ofsajdu˝ sve do popularne ˝Smrt djevojčice sa žigicama˝.

U novoj knjizi Ferić će nas ponovo odvesti na otok Pag, gdje prati život četiri momka i tri žene. Knjiga nosi naziv ˝Na obali, blizu mora˝ i priča o fenomenu galebarenja odnosno udvaranja.

Drugog dana Međunarodnih književnih susreta predviđena je promocija novog romana Zlatka Dukića ˝Jaukovac˝, promocija nove knjige proznih zapisa Enesa Karića ˝Priče od sjene˝ i na kraju književno veče sa Ivicom Đikićem.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*