Uznemirujuće! Fotografija utopljenog dječaka šokirala svijet

Fotografija trogodišnjeg dječaka čije je tijelo more izbacilo na plažu u jednom od turskih ljetovališta šokirala je čitav svijet i proširila se po društvenim mrežama.

Agencija Reuters piše da se najmanje 12 vjerovatno sirijskih izbjeglica takođe udavilo u pokušaju da dođu do grčkog ostrva Kos.

Na fotografiji se vidi dječak obučen u crvenu majicu sa licem u pjesku na plaži u Bodrumu. Osim toga, objavljena je i druga fotografija policajca sa bolnim izrazom lica kako nosi tijelo dječaka.

Turski mediji navode da se trogodišnjak zove Ajlan Kurdi, kao i da se njegov petogodšnji brat takođe udavio u istom brodu.

Svjetski mediji navode da su oni bili iz sirijskog grada Kobane blizu turske granice u kojem su prije nekoliko mjeseci trajale velike borbe pripadnika Islamske države i kurdskih snaga.

Fotografija utopljenog trogodišnjaka se za veoma kratko vrijeme proširila po društvenim mrežama i retvitovana je nekoliko hiljada puta.

Policijski zvaničnici navode da je 23 ljudi bilo na dva broda, među poginulima je petoro dece i jedna žena. Sedmoro je spaseno, a dvoje je stiglo do obale u prslucima za spasavanje.

(b92)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*