Brojni posjetioci na koncertu Ramize Milkunić i gostiju

Juče je na Panonskim jezerima ,u okviru manifestacije ”Ljeto u Tuzli”, održan  koncert sevdalinke i narodne muzike na kojem je nastupila Ramiza Milkunić sa gostima.

Koncert je upriličen u Ljetnoj bašti Panonskih jezera kod slanih slapova. Privukao je pažnju brojnih posjetilaca kompleksa Panonskih jezera . Zvucima dobro poznatih melodija nisu odoljeli ni kupači kojima sunce ni u jednom trenutku nije moglo da pokvari želju da se vesele.

Koncert je održan s ciljem promocije i očuvanja sevdalinke kao kulturno nematerijalnog blaga naše zemlje stoga ne treba da čudi zašto su organizatori ukazali povjerenje Ramizi Milkunić. Istaknuta interpretatorka sevdalinke svojim raskošnim glasom razveselila je hiljade posjetilaca Panonskih jezera. Uz raznolik i zahtjevan repertoar, Ramiza Milkunić podsjetila je sve pristune na prekrasne stihove naših sevdalinki i prizvala najljepše emocije kod publike.

Uz Razimu Milkunić, tuzlanskoj publici pjevali su i Almir Kalajlić, Nedžad Smajlović, Mirela Hasifić i Ajna Kasumović. Izvođače su pratili Dejan Milkunić (harmonika) i Alen Polić (klavijatura).

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*