Horor u “kamionu smrti”:'Ugušili su se brzo nakon ukrcavanja, smrt je nastupila brzo’!

Austrijska policija saopćila je u petak da ventilacijski sistem za zrak u kamionu koji je pronađen prošli četvrtak uz austrijsku autocestu s mrtvim migrantima nije radio, te da su se oni ugušili vrlo brzo i to još dok je vozilo bilo na mađarskom teritoriju.

“S obzirom na broj ljudi i količinu zraka, smrt je najvjerojatnije nastupila vrlo brzo nakon što su se ukrcali, na srpsko-mađarskoj granici”, rekao je Hans Peter Doskozil, šef policije u Gradišću, na konferenciji za novinare u Železnom.

Dodao je da su migranti imali kisika vjerojatno samo za sat do sat i pol vožnje.

Hladnjača je bila hermetički zatvorena, dodao je, a nema nikakvih znakova da su se migranti pokušali osloboditi iz vozila.

Policija je kazala da još nijedna osoba među 71 koliko ih je pronađeno mrtvo nije identificirana, ali da se uglavnom radi o Sirijcima, Iračanima i Afganistancima. U kamionu je bilo 59 muškaraca, 8 žena i četvero djece.

“Pronašli smo ukupno 17 putnih dokumenata. Na temelju njih možemo reći da je to bila miješana skupina ljudi. Sirijci, Iračani kao i Afganistanci vjerojatno su bili u kamionu”, rekao je Doskozil, prenosi Hina.

Dodao je da je pronađeno i 40 telefona te da je policija u kontaktu s ljudima koji kažu da su rođaci žrtava.
(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*