Predsjedništvo BiH prihvatilo poziv Obame

Predsjedništvo BiH je na današnjoj redovitoj sjednici prihvatilo poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Summitu vođa u borbi protiv ISIL-a i nasilnog  ekstremizma, koji će biti održan u New Yorku, 29. septembra.

Također, Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Narodne Republike Kine Xija Jinpinga i glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, upućen predsjedatelju Predsjedništva BiH Draganu Čoviću, za sudjelovanje na Susretu svjetskih vođa o rodnoj ravnopravnosti i osnaživanju žena: opredijeljenost za akciju (UN-Women), koji će biti održan u New Yorku, 27. septembra.

Prihvaćen je i poziv predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana, upućen Predsjedništvu BiH, za službeni posjet Republici Turskoj krajem 2015. godine.

Donesena je Odluka o prihvaćanju sporazuma i određivanju potpisnika za Sporazum o osnutku fonda zemalja Zapadnog Balkana.

Dato je odobrenje za zaključivanje Memoranduma o suradnji u području mladih između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, te Sporazuma o provedbi zajedničke platforme o upravljanju podacima za razvitak regionalnog sustava ranog upozoravanja i analize rizika “Granična straža”.

Predsjedništvo BiH je odlučilo da uputi pozive glavnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu i predsjedniku Narodne Republike Kine Xiju Jinpingu da posjete Bosnu i Hercegovinu 2015. godine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.