Večeras izložba “Žena u znaku žudnje”

Večeras će u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla biti otvorena izložba pod nazivom „Žena u znaku žudnje“ sarajevske akademske slikarke Sonje Radan, trenutno nastanjene u Londonu.

Sonja-Radan-plakat-mediji

Ovo je prodajna izložba slika humanitarnog karaktera. Polovinu iznosa od prodatih slika umjetnica će donirati u humanitarne svrhe za potrebe poplavljenih područja u Bosni i Hercegovini. Na otvorenju izložbe nastupit će članice Gradskog vokalnog ansambla „Tuzlanke“. Izložba „Žena u znaku žudnje“ otvara se u 20,00 sati, a građani slike mogu pogledati do 25.juna.

O autorici:

Sonja Radan diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine. Iza sebe ima čitav niz vrlo uspješnih izložbi – ne samo u eminentnim londonskim galerijama, već i u drugim evropskim gradovima, a posebno u Bosni i Hercegovini i zemljama regiona. Samo u prošloj godini, izlagala je u Beču, Trstu, Istri, Ljubljani, Mariboru i Zagrebu. U martu ove godine, imala je vrlo uspješnu izložbu u Sarajevu.

“U Bosni i Hercegovini organiziram likovne radionice. Prije četiri godine u Počitelju smo oformili školu slikanja za djecu i omladinu. Prve godine smo imali 14 učenika, a sad ih je 63 i to me ispunjava ponosom”, kaže Sonja Radan.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.