Musemić: Nadam se da ćemo odigrati jednu kvalitetnu utakmicu!

U taboru Crveno – crnih sve je spremno za veliki derbi na Grbavici. Iako uoči ovog susreta u gradu soli među navijačima Slobode vladaju velika euforija i ogromna očekivanja, struka našeg tima poziva na oprez i pristup meču hladne glave.

Husref Musemić je prvenstvenu pauzu iskoristio da ekipu dodatno osvježi i uigra na mini pripremama u etno selu “Stanišić” i boravak van Tuzle dobro je došao timu pred veoma zahtjevan premijerligaški raspored. Musemić kao iskusan fudbalski stručnjak ne želi bilo kakvu euforiju u svojoj svlačionici, te veoma realno gleda na naredni meč:

“Utakmica sa Željezničarom je jako bitna kako za nas tako i za njih. Željezničar se spletom nekih okolnosti našao u jednoj nezavidnoj situaciji i sigurno da nas čeka jedna utakmica puna naboja. Mi se spremamo kao i za svaku narednu utakmicu. Prošli put smo uspjeli igrati neriješeno na Grbavici i nadam se da ćemo se i sada dobro pripremiti, odigrati jednu kvalitetnu utakmicu, pa ćemo vidjeti kakav će rezultat biti”, poručuje šef struke Crveno – crnih.

On će na raspolaganju imati sve fudbalere osim Škahića koji još uvijek čeka na debi u crveno – crnom dresu. Iako je Musemić poznat kao trener koji rijetko mijenja prvih 11, moguće je da će za Plave pripremiti nešto drugačiju postavu od one koja je do sada napravila niz od pet mečeva bez poraza.

Utakmica Željezničar-Sloboda igra se danas na stadionu Grbavica u Sarajevu u 18 sati i 30 minuta.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*