Ljeto u Tuzli: Koncert “Tuzlanskih tamburaša” na Trgu slobode

U sklopu manifestacije “Ljeto u Tuzli 2015”, sastav “Tuzlanski tamburaši” sinoć je održao koncert na Trgu slobode. Uz podršku muzičkih gostiju, priredili su lijepe trenutke ljubiteljima tamburaške muzike. Sastav postoji 9 godina, a današnju postavu sačinjavaju muzičari koji su ponikli u kulturno umjetničkim društvima, te drugim tamburaškim sastavima. Vremenom, tuzlanski tamburaši izgradili su prepoznatljiv stil, izvodeći različite žanrove narodnog melosa, od starogradske pjesme, preko sevdalinke, pa do probranih numera novokomponovane muzike. Na sinoćnjem nastupu, “Tuzlanskim tamburašima” pridružio se i mladi interpretator sevdalinki Edin Šarić, te vokalni sastav Tuzlanke sa kojima tamburaši od ranije njeguju uspješnu saradnju.

Tokom proteklih devet godina, sastav je učestvovao na brojnim muzičkim festivalima u zemlji i regionu, a kao posebno drag ističu “Tamburica fest” u Novom Sadu koji se održava u prelijepom ambijentu Petrovaradinske tvrđave, odakle nose i nagradu osvojenu 2013. godine.

Iduće godine, sastav “Tuzlanski tamburaši” slavi 10 godina rada, što će, kako je najavljeno, obilježiti velikim koncertom uz brojne goste i druga muzička iznenađenja.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*