“Crveno-crni” Grbavicu napustili neporaženi!

U derbiju 7. kola BHT Premijer lige BiH Sloboda je juče na gostovanju kod Željezničara odigrala neriješeno 0:0.
Bod na Grbavici ostavio je “Crveno-crne” u vrhu tabele, te seriju nepobjedivosti povećao na šest uzastopnih utakmica, a sigurno donio i radost armiji navijača koji su iz Tuzle stigli u Sarajevo.

U taboru Slobode ostaje žal što nisu uspjeli iskoristiti neke vrlo dobre prilike. Ipak,  struka je prezadovoljna remijem protiv Plavih.

-Naravno da sam zadovoljan osvojenim bodom. Ipak smo igrali na Grbavici, a dobro je poznato da je Željezničar kući ipak favorit. U drugom poluvremenu smo odigrali mnogo bolje nego je to bilo u prvom dijelu utakmice. Šteta što nismo iskoristili par prilika, ali sve u svemu zadovoljan sam remijem. Bio je ovo važan meč za oba tima, posebno za domaćina koji je igrao pod velikim pritiskom – istakao je Husref Musemić, šef struke Crveno – crnih.

U nedjelju na Tušnju gostuje još jedan stari fudbalski rival – mostarski Velež. Rođeni su u teškoj poziciji borbe za opstanak među najboljim. O tom susretu Musemić je rekao:

-Svaki protivnik je na svoj način težak. Očekuje nas jedan neizvjestan i težak meč. Žao mi je što se Velež nalazi u takvoj situaciji, ali šta je tu je.

(fksloboda.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*