Osvajač 7 svjetskih vrhova danas u Tuzli

PD ,,Konjuh Tuzla,, danas organizuje promociju knjige ,, Svih 7 najviših vrhova kontinenata,, autora dr Naima Logića.

Autor je prvi bosanskohercegovački alpinista koji je osvojio 7 svjetskih vrhova na 7 kontinenata i time zaokružio ,,7 Sumits Challenge,, : Everest u Nepalu, Aconcagua u Argentini, Denali na Aljasci, Kilimanjaro u Africi, Elbrus u Rusiji, Carstensz Pyramid u Indoneziji i Vinson na Antartiku. Do sada je ovo pošlo za rukom malom broju alpinista.

Dr Naim Logić se planinarstvom bavi više od 55 godina, dok se alpinizmom bavi 40 godina. Logić, rođeni Bosanac, dugi niz godina živi i radi u Sjedinjenim Američkim Državama. I pored toga što je kilometrima daleko od svoje domovine, Logić dodaje kako ga na sve njegove planinarske pohode prati zastava Bosne i Hercegovine.

Autor je ujedno i osnivač Društva bosanskih planinara u Americi NABMA – North American Bosnian Mountaineering Association”

Posjetioci izložbe će biti u prilici čuti interesantne priče sa svih ovih avantura kao i pogledati fotografije.Izložba će biti održana danas u amfiteatru Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Tuzla sa početkom u 19,00 sati.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*