Šok na Tušnju: Azmiru Husiću zabranjeno vršenje svih funkcija u nogometu!

Disciplinska komisija NS Federacije BiH, na jučer održanoj sjednici, kaznila je Azmira Husića zabranom jednogodišnjeg vršenja svih funkcija u nogometu , računajući od 10.09.2015. godine.

Husć je kažnjeg zbog djelavanja kao predsjednik FK Simin Han, kluba koji i pored osvojenog prvog mjesta u Drugoj ligi FBiH Sjever, odlukom NSFBiH nije obezbjedio plasman u viši rang.

Članovi tog kluba, sa Husićem na čelu, organizvoali su i proteste pred federalnom kućom nogometa, a epilog cijelog slučaja je spomenuta kazna za Husića.

Ukoliko je odluka konačna i pravosnažna, to znači da Husić neće moći obnašati niti funkciju predsjednika FK Sloboda, na čijem je čelu također, jer se kazna odnosi na zabranu jednogodišnjeg vršenja svih funkcija u nogometu.

-Još uvijek o odluci nismo službeno obavješteni. Jedino što znamo jeste na osnovu saopćenja na oficijelnoj stranici NS F BiH. Poštujući nadležne nogometne organe mi u ovom trenutku možemo samo reći da ćemo u skladu sa važećim propisima podnijeti žalbu nadležnoj komisiji u NS FBiH odnosno Apelacionoj komisiji. Trenutno smo fokusirani na nedjeljnju utakmicu protiv Veleža, te pozivam sve naše navijače da svojim prisustvom pomognu na nezadrživom stvaranju jake Slobode – izjavio je Husić.

(Tuzlainfo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.