Umro poznati fotoreporter Tomislav Trojak

U Tuzli je jutros, poslije duže i teške bolesti, u 72. godini umro Tomislav Trojak, jedan od najpoznatijih bh fotoreportera.

Trojak je umro u tuzlanskog bolnici, gdje se oporavljao nakon teške operacije. Stanje se nenadano pogoršalo i jutros je javljeno da je nakon kraće kome preminuo.

Trojak je skoro cijeli radni cijek, do penzionisanja, proveo kao fotoreporter. Počeo je u “Frontu slobode”, zatim u sarajevskom “Oslobođenju”, gdje je proveo najveći dio bogatog radnog vijeka, a sarađivao je u brojnim prijeratnim i poslijeratnim izdanjima listova u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.

Posljednjih godina sarađivao je u “Dnevnom avazu”, u “Avazovom sportu” i zagrebačkim “Sportskim novostima”. Pratio je kao fotoreporter brojne velike sportske događaje, a posebno je umijeće dokazao tokom sarajevske Olimpijade.

Tokom rata bio je član redakcije “Armija ljiljana” 2. korpusa Armije BiH, ostavivši iza ogromnu arhivu fotografija sa skoro svim ratišta u zoni 2. korpusa. Pohvaljivan je i nagrađivan za svoj rad.

Posljednji ispraćaj Tomislava Trojaka Troje obavit će se u ponedjeljak, 14. septembra u 16,30 sati sati ispred Komemorativnog centra u Tuzli, dok je ukop predviđen na groblju Borić u Tuzli.

(tl)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*