CRP realizuje projekat “Danas učenik, sutra poduzetnik”

Centar za razvoj i podršku (CRP) Tuzla je sredinom augusta počeo realizirati projekat pod nazivom“Danas učenik → sutra poduzetnik”, kojeg finansira Grad Tuzla. Partner na projektu je Obrtnička komora Tuzlanskog kantona, a implementacija će trajati do polovine decembra u Osnovnoj školi “Tušanj”.

„Danas učenik-sutra poduzetnik“ ima za cilj afirmaciju mladih ljudi, koji predstavljaju osnovu za izgradnju i razvoj budućeg društva i privrede, u pravcu poduzetničkih i obrtničkih aktivnosti. Uticajem na mlade, širenjem njihovih vidika i prezentacijom mogućnosti u ovim sektorima želimo stvarati povoljnu klimu za razvoj malih i srednjih preduzeća i obrta u budućnosti.

Aktivnosti koje će biti realizovane imaju cilj promovisati poduzetništvo i obrtništvo, a obuhvatiće predavanja i treninge predstavnika Obrtničke komore Tuzlanskog kantona, tokom kojih će učenici dobiti u vidu način funkcionisanja obrta, malih i srednjih preduzeća.

Osim toga, učenici će aktivno učestvovati na pokaznim radionicama, te dobiti priliku da usvoje nova znanja o specifičnim zanimanjima, kao što su npr. izolater vanjske ovojnice, poslastičar, instalater solarnih kolektora, estetičar i sl. Svrha svih navedenih aktivnosti je poticanje i motivisanje učenika završnih razreda osnovnih škola za uključivanje u poduzetničko-obrtničke djelatnosti.

Prva aktivnost, anketiranje učenika završnih razreda o poduzetničko-obrtničkim zanimanjima počinje ove sedmice u OŠ “Tušanj”.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*