Uskoro “dislike” opcija na Facebook-u

Nakon višegodišnje debate, izgleda da je Facebook samo par koraka od uvođenja „Dislike“ opcije na svom sajtu. Šef Facebooka je danas na sastanku u sjedištu kompanije izjavio kako u slijedećim mjesecima planiraju uvesti opciju “ne sviđa mi se” uz onaj postojeći “sviđa mi se”.

Zakerberg je istakao kako će ova mogućnost podstaknuti korisnike da iskažu svoje emocije, dok su do sada imali samo jednu opciju.

“Korisnici me godinama ispituju o uvođenu ‘dislike’ opcije. Danas je zaista poseban dan jer konačno mogu potvrditi kako radimo na tome i da će uskoro biti dostupan.”, izjavio je Zakerberg i dodao da “Nije svaki trenutak i dobar trenutak.

Na primjer, ako dijelite sadržaj kao što su vijest o izbjegličkoj krizi ili status o smrti nekoga iz porodice, nije baš najprijatnije ‘lajkovati’ takav sadržaj. Smatram kako je korisnicima bitno da imaju više opcija.”

Ovu vrstu “ocjene sadržaja” na društvenim mrežama već godinama viđamo na nekim drugim servisima poput YouTube-a pa se ovaj potez čini kao logično rešenje, piše sajt Mashable, a prenosi B92.

 

(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*