Obilježen dan Mjesne zajednice Slatina

Povodom 17.septembra dana Mjesne zajednice Slatina, danas je upriličeno nekoliko aktivnosti. Nakon odavanja poštovanja i polaganja cvijeća na spomen obilježju Tušanj, održana je i Svečana akademija.

Ovom prilikom prisutnima se obratio predsjednik Mjesne zajednice Slatina Redžep Ismajlovski, koji je između ostalog,sumirao rezultate rada u protekloj godini. Istakao je zadovoljstvo urađenim kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi. Saradnja sa izvršnom i zakonodavnom vlasti Tuzle je ocijenjena izuzetno dobrom, budući da su do sada pozitivno odgovarali na njihove objektivne zahtjeve.

Svečanoj akademiji je prethodilo polaganje cvijeća na spomen obilježju poginulim borcima Narodno oslobodilačkog rata 1941. – 1945.godina i poginulim borcima i šehidima Odbrambeno oslobodilačkog rata 1992. – 1995.godine. Sabira Mićanović, predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Tuzla, zahvalila se svim mjesnim zajednicama, koje nikada nisu zaboravili svoje borce.

Na Svečanoj akademiji dodijeljena je i zahvalnica Šerifi Hrustić, za 95 godina života i aktivnog društvenog rada. Svojim recitacijama, plesom i folklorom, svečanost su upotpunili učenici Osnovne škole “Tušanj”.

(RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*